Şehit Cengiz Topel Anadolu Lisesi

WEB https://tarsuscengiztopelanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Şehitİshak Mah.Atatürk Blv. No92 Tarsus Mersin
VİZYON : VİZYONUMUZ 1. Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapı içersinde ileri teknoloji ürünlerinden yararlanılarak verimliliği artırmak bilim ve teknolojinin farkında olan değişime gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoş görü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, yüksek moral değerine sahip, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü bireyler yetiştirmektir. 2. Kurumumuzla ilgili herkesle iletişim kurarak sorunlarını kısa sürede çözen, hak edenleri ödüllendirerek çalışanlarına güven veren, kendi birimleri arasında etkili bir eşgüdüm sağlamakla yetinmeyip çevre kurumlarla da işbirliği yapan sürekli olarak kendini yenileyen, kurum kültürü oluşturan etkili, çağdaş, demokratik bir kurum olmak için çalışmaktır.
MİSYON : MİSYONUMUZ Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapılandırma oluşturmak. İleri teknoloji ürünlerinde yaralanarak birimler arasında etkili bir eşgüdüm sağlayarak verimliliği artırmak bilgi teknolojisi sınıfı oluşturmak. Çevredeki kurumlarla etkili bir iletişim kurarak gelişmemize katkı sağlamak.Veli görüşmelerini programlı bir şekilde yaparak Velilerimizle sürekli bir iletişim kurmak.Her okulda kalite örgütlenmesine yardım ederek eğitimin kalitesisin yükselmesine yardımcı olmak.Ulusal kimliğini kaybetmeden evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek.Bütün öğrencilere öğrenmeyi öğretmek.Öğrencilerimizin bireysel yetenekleri dikkate alınarak bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevreleri ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerimize değişen teknolojileri izleyip kullanabilmelerini öğretmek. Öğrencilerimizin liderlik özelliklerinin yanı sıra iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın Atatürkçü, Demokratik bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Normal (Tam Gün)
Saatler : 08.10 - 15.10
Yabancı Dil : İngilizce Almanca
Isınma : Klima
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri : İlçe Merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Mersin iline 29 km mesafede olup, Tarsus ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :